27 Mayıs 2010 Perşembe

Siteye Yardımcı Olun

Zootanic tüm öğrencilerin ortak bilgi portalı olmayı hedeflemiş bir oluşumdur. Zootanic sitesine yardım etmek için sizde yazar olun ve bildiklerinizi yazın.

21 Mayıs 2010 Cuma

Yapay DNA Yadıldı

Yıllardır gelişen Genetik biliminde önce yapay amino asitleri daha sonrada proteinleri yapmışlardı. Hatta RNA bile yapmıştı bilim adamları, ama bu sefer bir kaç adım birden atarak yapay DNA yaptılar. Bu ne demek oluyor, bu tamamen cansız olan karbon, oksijen, hidrojen ve fosfat maddelerinden, hareket edebilen ürüyebilen bir mekanizma yaratmak anlamına geliyor. Evrim adına oldukça sarsıcı olan bu gelişme bakalım hangi sonuçları doğuracak.

1 Mayıs 2010 Cumartesi

Biyoloji Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Bir çok öğrenci üniversite sınavlarına girerek bölüm seçmeye hak kazanacak. Ben biyoloji mezunu olduğum için biraz açıklayım istedim. Öncelikle bölümü bitirmek oldukça kolay. Ben bir tek derse bile girmeden diplomamı aldım sayılır. Yani ben ünversitede eğleniyim çok kasmadan mezun oluyum zaten benim işim hazır. Bana diploma lazım diyorsanız ideal bir bölüm.Ancak diploma almak değil daha sonra sı önemli diyenlerdenseniz beni ili dinleyin. Bitirdikten sonra yapabileceğiniz sadece 3 iş var. Birincisi devlette biyolog olmak. Bu seçenek cazip gibi görülüyor. Ancak devletin yılda 10 - 20 biyolog aldığını ve buna karşılık her yıl 100 lerce mezun çıktığını unutmayın. Bir diğer meslek özel dershanelerde veya evinizde ders verebilirsiniz. Yani sigortasız yarın paranızın olup olmayacağını bilmeden yaşayıp gidersiniz. Üçüncüsü de ilaç firmalarının pazarlama bölümünde, doktorlara, hastalarına ihtiyaçları olsa da olmasa da sizin şirketin ilaçlarını satmalarını ve bundan dolayı doktora prim vereceğinizi söyleyeceğiniz bir iş. Yani kısacası işiniz çok zor olacak.